vineri, noiembrie 15, 2013

Magura 9

Consult vremea (WeatherPro) si… sun marti pentru rezervare.

- "Buna ziua, pentru sambata, pe langa parcare aveti ceva locuri?"
- "14 si 15 va convin?"
- "Perfect, la revedere."

Ceea ce urmeaza este descris perfect de replica memorabilia a lui Toma Caragiu in Operatiunea Mostrul - “cel mai plăcut lucru sunt pregătirile, visurile, iluziile… și pe urmă, rutina…

Ce bete, ce mulinete, ce fir, ce tactica, ce momeala, ce... cum... cand... de ce... etc.

Pe drum, umezeala, ceata, vizibilitate pe alocuri sub 50 m, aglomeratie... participanti trafic fara pozitii aprinse, nu mai vorbim de faruri etc...


Ajungem, parcam. Ceata pe drum, ceata pe balta dar in fata avem un un lac superb, curatenie, confort, pontoane mari si casuta pe fiecare.

Am decis sa atac aceasta partida cu my trusty old  Drennan MatchPro Medium Feeder 12 ft si  my trusty new Drennan MatchPro Super Feeder 12 ft echipate cu Drennan FD3000 respectiv Drennan FD4000, fir P- Line Floroclear 0.23mm, Drennan Flat Feeder Small 35g... ma opresc aici, asta-i reclama pe fata Drennan (i-am mentionat deja de 6 ori), dar ce sa-i faci, eu sunt multumit de produsele lor.

Sortii au decis, noi pe pontonul 15, Jesus...pe 14.


Incep prin a crea un prim pat de nada lansand de vreo 10-11 ori la aproximativ 35-40 m cu un momitor Haldorado Special Round Feeder 3XL de 10 gr incarcat cu un amestec de groundbait, seminte si pellete de 2 si 4 mm. Al doilea, de rezerva,  undeva la 10 m in drepta in fata stufului.

Lansez... astept...


Jesus folosea ramele din dotare, a avut el o revelatie cum ca pe Magura, toamna, merge bine la rama, apoi dupa o verificare atenta a cutiilor a apelat si la ale noastre.

- "Oooo... ba, ce mari sunt ale voastre! Vreau si eu!"
- "Baga! Serveste!"
-"Le cantareste din priviri, le ia frumos in mana... continuarea o stiti voi, nu insist!"

Noi, mai cu mot, normal, eram mai grosi in rama(e), incercam pe rand la pellete de 3, 6, 8 mm, pasta, porumb, pop-up, plastice... but enjoy de silence!

Undeva in jur de ora 11 apar si primele semne de raspuns din partea pestelui.

- "Mama, ce dihanie" -  se aude din stanga... de pe lacasul de cult, pardon... pontonul lui Jesus.
- "Ai nevoie de ajutor ma?" - intreaba Paul.
- "Da, hai incoace" - raspunde Jesus.

Paul baga minciogul in apa, crapul in stanga, crapul in drapta, crapul in sus, crapul in jos, crapul se invarte, crapul se rasuceste, dupa care cedeaza... 


Le dau cantarul... 9,6 kg. Urmeaza sedinta foto...

Se intoarce Paul si intr-un final incep sa traga si la noi... nu foarte mari - intre 2 kg si 6 kg, dar destul cat sa-i solicite noua achizitie Puddle Chucker 11ft To 12ft Method Feeder Combo. Primul pas, fatal de altfel, de a achizitiona bete a fost facut... incepe sa sufere de AS (Acquisition Syndrome).



Jesus nadeste ritmic cu prastia... a si avut nada... am uitat sa va spun - cu o seara inainte se aprovizionase cu un cos plin de la TotalFishing. Cand la vazut cel de la casa... mirat nevoie mare a intrebat ce face cu atata, unde se duce?

Precizia lasa de dorit si incepem sa facem misto...

- "Mai lasa-l ma..."
- "Bombardament!"
- "Ia uite la asta, precizie ioc, din 10, 5 sau 6 ajung unde trebuie, restu' D-zeu cu mila "
- "Da si la noi..."

Paul incepe sa lanseze usor dar sigur catre locul momit de El... Speranta moare ultima... Nimic... Inca o dovada ca proverbul "Omul sfinteste locul" functioneaza.

Liniste... si... din nou Jesus... incepe lupta cu inca o bucata...

- "Iar ma!?"
- "Ba ce noroc are asta!"


La cantar... lucrare sfintitoare ~ 10 kg...

Capturile incep sa se tina lant... intr-un ritm decent...


Undeva in jur de ora 16:00 hotaram sa strangem... dar se pare ca deabia acum incepe locul nadit sa dea rezultatele scontate. Paul reuseste sa scoata 2 bucati intr-un timp destul de scurt... si scapa unul in mal, in fata pontonului, care nu mai avea mult si pleca cu lanseta in timpul unei sedinte foto.

Cu ceva parere de rau... plecam cu promisiunea We back soon!

In loc de concluzie: o partida fulger, reusita intr-o locatie superba...

Hasta la vista!

Niciun comentariu: