marți, mai 14, 2013

1 Mai

Alo!? Buna dimineata! Locurile 31, 32 sunt libere?
Nu…
- Hmm, ceva pe langa?
33, 34 si 29, 28
Hmm, raman 33 si 34
- La concurs au mers bine… pe ce nume facem rezervarea?
Ok, Alexandru si Paul
...

Gata, am facut rezervarea!
Misto!
...

Si uite asa am ajuns pe 1 mai pe Solacolu echipa completa: Alexandru si Silvia, Jesus si Silvia, Paul si Nasu'. Relu, “acest Dome Gabor al feeder-ului romanesc…“ – citez din vorbele unui membru al forumului PlF, era acolo deja…


In timp ce ne instalam sculele hotaram: Paul se ocupa de Nasu’ si eu de Jesus, ambii incepatori la feeder. Explicatii, pregatim monturile, exemplificare lansari, nada, impartim pelletele…

Apare loganul alb “Balta Solacolu“ si baietii ne saluta.

Gata au si venit dupa bani?  intreaba Paul
- Hahaha, mai incolo, acum va dam regulamentele.

Mai discut cu ei despre una alta doar nu ne mai vazusem de anul trecut din decembrie.

Partida incepe cu multa voie buna si… intepaturile de rigoare:

Paul, stai langa mine sa vezi cum se prinde peste!”- Relu
Mai aproape de mine Paul… uite cum se face… !” - Relu
Iar prinzi ma icre?”- Relu
La ce prinzi ma?“ - Paul
La rama!“ - Relu
M-ai pus ma sa cumpar pellete Green Betaine si nu trage deloc la ele” - Paul
Ti-am spus ma sa luam rame!” – Jesus

si multe alte picanterii, trimiteri, organe… 

Cateva detalii tehnice:

Eu, 2 feedere Drennan: S7 Carp Feeder Combo 10-11ft si  Matchpro Medium Feeder 12ft unul cu pellete  Dynamite Baits Robin Red 6mm pe inel siliconic si unu cu plastice flotante… Frecventa buna la pellete dar selectia au facut-o plasticele Buoyant Maggot si Supa Soft Corn de culoare rosie!



Jesus – o lanseta pe post de  feeder  si o varga Aquapole cu 2 carlige – old school -  cu fir de 0.12mm Drennan… pregateste ceva nada de la Paul si adauga cateva boabe Bonduelle. Reuseste sa rupa la un ciortan firul de 0.12mm apoi scoate unul de vreo 4 (!?) kg la fir de 0.16mm tot Drennan .


Hmm... gandesc... data viitoare promit sa incerc si eu MatchPro Ultralight 11ft.

Paul cu al lui Maver si mai nou achizitionatul scaun FOX Warrior Arm Chair, puncteaza si el. La un moment dat triseaza si si planteaza montura direct de pe malul de vizavi. Rusine!


Nasu’ ne paraseste in jur de ora 12:00 dupa ce a avut parte de norocul incepatorului…

Relu cu a lui Daiwa… oricum nu exista altceva in materie de scule pentru el... prinde sau cum ii place lui sa spuna: “il rupe in doua”.

Lansari in buza malului de vizavi, cateva agataturi in copaci,  cunoscatorii foloseau firul prins in clips etc... toate astea… pana in jur de ora 13:30 apoi liniste pe balta. Il rog pe Jesus sa invoce divinitatea dar fara rezultate notabile.

Dupa o scurta prezentare de echipament si o sedinta foto - Paul, nu uita de punga de pellete pentru Relu, costa sa te pozezi langa o vedeta! - strang urmat la scurt timp si de restul.



Concluzii:

Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult S7 Carp Feeder Combo 10-11ft... usor, scurt - transport facil, husa cu compartiment mulineta, blanc bland, permisiv in dril, precizie in lanseuri de lungime medie cu momitoare de greutate medie - 25g.

S-au descurcat bine si mulinetele Drennan FD 3000 respectiv 4000 ramane de vazut in timp... 

Niciun comentariu: